Тiнi i звуки

                ТІНІ І ЗВУКИ
                (дивна асоціація, спровокована І. Губерманом) 

                У вікно заглядає епоха,
                ліжко - в кутку кімнати,
                та коли мені баба - нітрохи,
                на епоху мені наплювати.
                – Ігор Губерман

Звуки нічні у панельних домах
чуєш - до оху.
Чи то сусідка блукає в пітьмах,
чи, може - епоха.
Голос за стінкою тихий пустий,
фрази ті ж самі...
«Ні, я втомилася, прости,
не грай мелодрами…
ноги не держать, і руки тремтять,
стягнуті жили...
родити не буду... роки хай летять…
значить, рішила…»
Чи голос, чи кроки, чи крилами змах
мені через стіни...
Звуки нічні у панельних домах,
звуки і тіні.
 


Рецензии