***

*   *   *

                Ковалевичу Сергію, режисеру

Спочатку мислили, то – лиш красива гра.
Зеніт запікся –
Як він умирав!
По проводу із стовбурів до
                стовбурів–
лісних –
йому в красі закапувало путь…
І ангелу рукою лиш махнуть –
І запах брів, і ладан, й запах ягід брів…
Точилося від стовбурів.
Крізь стовбурі.


Лісництва сховані – глухі –
поруч були.
Вони жили:
надкушену жили свідомість.

Бо цільний
мов дурепа був. – Натомість! –
і янголи пливли, його вели…
Суничні галяви зрікались – де вели!
Як він вмирав!
Від щастя умирав…
Городські бра зближались,
                він не брав…
Бо Дух Небес не брав
і дух не брав.

Лише стежина ягід спечних Богородиці…
…Оце оказія була:
Дитина-то – злякалась банки ягід і втекла…

3.08.2006


Рецензии