Секрет лиття

Святість на дорозі не валяється,
І – праведність, непотрібною десь
                не лежить:
Маленька тріщинка –
і дзвін цей не звучить!
Ви відчуваєте, як майстер
                має жить?!..


В себе заглянути –
що виявляється?
Ченці у спів – щось більшеє кладуть:
Поету більш перед начальником
                не задаватись…
Майстри виносять срібло–золото із хати
В котел – цільність душі
вкладає майстер суть:
Зрізи дитинств не личить продавати…


Що над всіма любов:
                Христос і Мати.
На дзвонах – образи; тягнуло
вибивати…
А як не Божий лад в собі?–
фундамент тріснув,
                сім’я розкололась,
Не зазвучав, згугни;вивсь дзвін,
Річка вмить стала заздрити Неві,
І все пустилося плисти
не в свої кола:
На кладовищі
                в яму– не дивилися ніколи?
Що то лежить?
Зрізи дитинства – де в тобі?..
…Хвильки над річкою рябі.
Лиття секрет!! в твоїй ходьбі…

10.09.2006


Рецензии