Зв льнення з Бахом

        Звільнення з Бахом


Люди, я піду до Баха:
спершу люди звірів,
спершу й людей звірі,
Господи, прости, не пояда;ху…
Люди, я піду до Баха…
Бах був в небі над землею –
весь – над обнаже;нною сією –
Бах був в вірі…

Бах був Божий: був в каноні…
З дев’ятнадцятого віку – вже не відають… Лиш –
коні!

коні що супроти ві;тру!..
в вихорах…
ви більше вже не чулі –
з зору ко;ней… –
коні!

я коняка:
і не перший
що везе справді додому…
кінь за Бахом
кінь – над світом – придибахом…
проти вітру
кінь тільки додому! –

бо по вірі…
ви ж є нетямущі: нездорові –
як у оці звірів…

Діва мене – ген зі школи – об’їжджає,
а ви я;ко некмітливі в якийсь вирій…
всі і випадаєте по вії…
В дусі – поворот:
молодіють, і юні;ють й вогневіють!
ум із Богом – і світліють!..

кінь – додому вас,
я до Огню Божого,
це вже по вірі…
Дух із духом!
Як рука над цвяхом…
Управління чисте –
і канон – за Бахом!
Люди, ці страшні всі придибахи,
видиба;хи…

Люди! змерзли…
я піду до Баха.
Бог для нього не готував По;нта…
Поміж Людвігом і Йоганом
щось змієм проши;ло…
Люди! му;зика – і означа багато…
…і  т о  було контра…

контр-тема.

…Люди, що ви втішились у ме;ні?
Чиста хоче взяти чистим…
а в оле;;;ня
чисті сльози як у мене –
і солені…
може північ ви;їде
у снігу до мене

Сіли, мов у ямі, –
музиканти  вкотре.
Боже!! це любов –
я південь, – баритон:  в Ній – тенор…
як мені баси набридли!
хоч би – чи що? – контра…

Хоч би контрабас почав зітхати…

хоч би мов отой розбійник
міг Христову любов дати…
про те словом, як дізнатись,
ледь що вдасться… передати…

Боже!! – всі ж невмиті
Що ж над ямою мені?

І так любить Божа Мати!
Їх теж любить Божа Мати…
Радість – в даль, це на коні.

Боже, поведу дітей і звірів:
Бах йшов вірою, на вірі…

18.12.2006


Рецензии