Мова укра нська на перш м м сц

Цариця скеровує:

     Мова українська —
     на першім місці;

                Ліні Костенко присвячую

Сійся й родися, жито й пшениця,
під синім небом
перед лицем Бога.
Йди і світися, красна дівице,
Мово!


Як царство Небесне береться зусиллям
під крилами Церкви
перед лицем Бога,
так це перше місце
тобі буде милим,
що дав тобі, Мово.


Бог-Слово — найперше,
бо Слово — над змістом...
бо Слово — це сяйво до всього:
стоятиме вічно збудоване місто —
збудоване Богом.

18.03.2009


Рецензии