Ки в Антон й Печерський

      Київ і Антоній Печерський


Коли брати
не хочуть тут Антонія —
Антоній йде.
У Києва не забира
плутонія.

На Крим
в Чернігів
на Афон — вершинно
тут плачуть без голів —
рамен аршини
аж до Афону
ця безголовість тону

й заплутані
із незабутнім стогоном
немов з плутонієвим
стогоном —
назад — просять
сюди Антонія...

і підпирають ві;ки
вікам заходу
злотовані червоні
злотовані —
чи вже вертається
їм до печер Антоній?

холодні як свинячії хвости
і заливається слізьми
за них Антоній —
у Бога він святий.
Й чека своє плутоній...

26.03.2012


Рецензии