***

       Серце
                Франциску, Папі Римському, присвячується
1

Бог засіяв
у людях — сльози
Бог засіяв трави в роси
Святе серце все зносить
куди не піди — нелукаве:
Бог засіяв трави:

ніде в світі подіти
найживіших моїх діток.

Богу давши принади
собі давши зарок
буду серце глибоке копати
як криницю глибоко копати
святе серце глибоко копати
до зблиску зірок!

2

Линь, злітай, раю втілений,
святий орле білий!
Святий Божий я;сний!!
І я — яструб,
а із серця мого
як не питимуть крові,
доведеться мені в Україні
доведеться мені несвятому
отут біднякові
на полицю зуби покласти...


Та свята — слова слава!
А любов свята вчасна:
Тим любов — з Христа лава
і в Христі не погасне!


Линь, святий орле, —
Ясний!
Бо святе — тим прекрасне!

18.03.2013


Рецензии