***

* * *


митців носіте на руках
відловлюйте немов для кільцювання
і кидайте об пень всі намагання
і будьте в їхнім небі яко птах

.......................................................
.......................................................
.......................................................
.......................................................

любов і слово мов куток нести —
впаде на душу кожну як нежданний
і брязкнуть дурисвітнії кайдани
і Бога покохає й скаже: Ти

прийдіть до Бога я кажу вам так
.......................................................
.......................................................
.......................................................;

перед престолом вирісши в руках
стоять і молять світло за останніх
тож киньте ви об пень земні змагання
митців носіте на руках
святі — втечуть

1996


Рецензии