***

                "У істини проста мова."
                (Г. Сковорода)

* * *

Спасися, вітре березневий вільний,
Спокійним цілуванням віт! —
Ти, сонце, грієш білий світ,
Та світ відігрівається повільно.


І Бог прийшов, назвав ім’я своє,
Пішов невпізнаним в повернення дорогу.
Духом орю, та світ мене не впізнає,
Й мене й себе — в ріллі — до Бога.


І туго мариться, що вітер є,
Що сонце світить всім.

1996


Рецензии