Цикл неспод ване справжн

         Цикл
        «НЕСПОДІВАНЕ СПРАВЖНЄ»

і буде час що нагодуєш вовка ти
й тобі захочеться простої чистоти
орлиної ваги і висоти
і там спіткнись об намір —
полетиш

і буде час що нагодуєш думку ти
глибокої захочеш чистоти
тоді зостав земне й сюди лети
не стане мрева часу

*
слова приходять з глибини
висвічують мій стан вони
і слово найпростішої вини
що в час живуть

*
ви через слово в вічності живіть
взаємовиживляйте корінь-віть
де ногу думка а де щастя біль кривить —
хай зцілить слово хай вам не болить

*
і світло увійде під воду
Спаситель-Слово тихо увійде
і арабески пробігають де-не-де
і очі мружаться на дні приходу

*
і поцілую я світляне тіло слова
прийми мою вже неземну любов
ти скинеш животи, доми й віки
й вертатимеш до себе чисте знову

*
і забери до себе, світла тіло
і вознесемося над темним злом
тим що плотяного чекали і хотіли
вже не скажи — що ти було

1996


Рецензии