***

 * *
солод світла
і грубий хліб життя
сядете їсти

народ не любить приторне
і надто гірке

з гробу свого буденного
подивіться в цю книгу
повагайтеся
та й піднімайтесь
не багато справи в повільній смерті

так встають із постелі
й потрапляють
в стовп світла

і тримаються баченням
і новим словом
і трохи руками

солод світла
і грубий хліб життя
сядете їсти
варто лиш подивитись
у вікна книги

1995


Рецензии