Жовтень дзв нко ставав був в усьому на лис...

Жовтень дзвінко ставав
     був в усьому на лисі.
І якби не чуваючі тайну шедеври —
Живу тихо — поліг би на черешневому листі,
І циклони швидкі прибалтійські
     у листі червонім задерли б…


Бог —
вдень сколок черкнув,
     я іскру обняв в холод,
Чуйні пагони Духа
     чомусь продихнулись за Каму
І — оголені в холоді —
     лижуть внутрішній солод
Свіжим-свіжими рвійними
     вшерх язиками…


Я по суті на осінь завдав
         тяжку ношу:
І коли чиюсь душу
         очистить? знасилує?
І кому мотивовано
         й що я доношу?

Дух сказав — хто ще тут?
Бог помилує.

2003


Рецензии