***

*   *   *

Це — в Небо виклики кидаю.
Жахна і мова — і жахливий світлорій!
Відповідають духом їй,
відповідає з Духу їй…
Земля ж і небо знемагають!
У грудях прямо знемагання!
Одні лиш люди, ті не знають
Сього шляху в пустелі світовій!


Але світів Жона, о серцем скраю…
відповідає тихо їй!
відповідає духом їй,
як мову рідну запитаю.

1989


Рецензии