Не искам сивото в моя живот!

Автор: Генка Богданова

Не искам СИВИЯ ЦВЯТ  в моя живот!
Нито сиви мъгли, ни сиви одежди,
нито хора - и скучни,груби  и зли,
нито безлични сиви дни без надежди.

Сива скука - в гърлото тя ми горчи.
Сивите мисли за мен са пепел ненужна.
Празни погледи, в отегчени очи,
само чувства тягостни в мене пробуждат.

Хора, не обичам аз СИВИЯ цвят!
Всичко мрачно-сиво за мене е чуждо.
Аз съм влюбена силно в пъстрия свят
и дъгата цветна така ми е нужна!

Нека тя над този свят се извие
с цветовете чудни на пламъци живи,
В душите светли любов да открие
и смели мечти, и надежди красиви!

Искам ведро -сини над нас небеса,
а под тях, с лица от мечти озарени,
хората, повярвали във чудеса,
да живеят в мир и щастливи край мене!


Рецензии