В кна щоки дн в

     Вікна і щоки днів

                Васильціву Богдану, в Христі братові, присвячую


А жовтень йде –
як дім з пісень.
Так вікна в духа –
Небом яті;
Тож дні пронизливі – і припідняті
як зерна свята;
І на очікуваний Фомин день –
щастя із рук,
що в благодаті:
дайте Фомі, – щось комусь
дайте!..


То від дороги – будуть жать,
Бо вперто жито засівають:
Під небо від зернин біжать
Білясті зблиски, і дрижать
потоки Божого врожаю!
Мене вража, коли апостоли
тримають
мішечок серця
в день Фоми.
Благословляють.


І так як в днів здорові щоки –
Матері Божої спокій.

19.10.2008
Фомин день, після літургії


Рецензии