Птахи

          Миколі Юрійовичу Швайко — доктору ф.-м. наук,
          професору, колись наймолодшому (!)
          члену-кореспонденту АН СРСР,
          нині 80-річному світилу для нас,  присвячую

1

Великі птахи — ті —
люблять верхи…
А дивляться довго
на схід і — на захід
Птахи
люблять простір небес
пронизати
І бачить їх — хто не лихий

Серцем хто не лихий
Птахи —
вишини назвичаєні гості
Їх лет
      у любові легкий
А простір закруглюють
             в божую простість
Як хто для них серцем зіркий

І чого на шляху
Мов сумні стали ви?
Шлях — то не від голови...

2

Зірким докреслюю великі плахти
Я птах
І зорі
І птах я
А нижче велика плаха
Великого океану птах
Правди іншої і не бачу
Все я пробачив...
Молюсь по ночах
І очі самі океанно плачуть!

17.04.2011


Рецензии