Хл б

       Хліб


Ви хліб цей, «Український», полюбляєте?
Для чого каменя
на Бога
ще тримаєте?
Кажіть, північні:
що від Нього ще ховаєм?
Кажіть, південні:
куди Бога не впускаєм?
Кажіте, східні:
що ви можете сказати?
Кажіте, західні:
самі про себе – що ховаєм?
Чого це пінимось?–
з несамолюбами таке буває?


Всі з Євангелієм?
І «Український» в кулаках жмакаєм? –
Один на другого?
на мене кинути бажаєм?

Бєсятінкою смотрім?...Генетовражен
ти, північний темперамент...
На коломийків!(на Коломию) –
там всякі хочуть вискочить із рами...
так сила, бачиш, розпирає!
Там вас і маги, й всі – од Слова
не пооддирають...


Він милосерд,
то ж – Педагог...
он йде! –
каміння, каже, позбирає...
каміння душ...
і щастя в серце засіває!

9.07.2007


Рецензии