Sluzhy - sluzhytymu

"Служи - служитиму"

Зітри долоні працею без спину
І прослизни в таємнощі скарбів.
Як ріки все течуть бодай без спину,
Так і служи жагою тисячі рабів.

Ледарювать не важко - важко зупинитись.
Своєю тризною ти не здивуєш світ.
Що легше - здатись і не битись
З своїми крилами, що прагнуть у політ.

А коли трапиться з тобою відчай
І ти зревеш, у сутінки скричиш,
Очистись музикою, сном, не пий чай.
Сльоза зтече сама поки ти спиш...

Сльоза це спільна - не жіноча слабкість.
Ридаючи її - молитви звук
Зсувається, із часом резонує,
Народжуючи правду з Бога рук.

А я свої до тебе принесу з дощу,
Слизнувши в твою тріснуту свідомість.
Ти подаруєш мені шлях життя,
А я тобі - служитиму. Натомість.

Ти подаруєш мені шлях життя,
А я тобі...служитиму. Натомість.

10.07.2017


Рецензии