Перех д потоку

     Перехід потоку

Підперезавшись піснею
Із чотирьох псалмів,
Возстав і бачив істинно —
Що час назрів…

Втішайтеся зорею
Знову прийде чудесно:
Стріну вас в Галилеї
Я в другу ніч воскресну.

Та не підіть задами
Зірок як світлячків!
Я є завжди Той Самий
І на віки віків.

Заждіть.
Там всі закиснуть.
Зависну в крові знов…
Горітимем не в числах
Є серце — і любов…


Кедрон. — І Гефсиманія…
Знову цей самий вид.
Іде як з глухомані
Босоніж цар Давид.

Бреде у воду вритий.
Не дивиться набік.
Ті з черепом відкритим —
Ті з мисленням відкритим,
Хто перейде потік.

15.04.2009
Страсна середа


Рецензии