Капка самота

Прозрачна съм...
Онзи,
който не е ослепен от очите ми,
ще види небето в тях...
повдигам клепачите му -
виж
бавната улица под него,
там
само капка е самотата,
      другото съм аз,
           моят смях,
пришит в малкото ти джобче
и сънят,в който
очите ти са водни кръгове
          след хвърлен камък,
когато ме гледаш...


Рецензии