Акорд

дива съм
с една ръка ръкопляскам
на този нов акорд
юли
сякаш под сурдинка
с въздишка се плъзва тиха лудост -
какво опулено небе и
усукана свобода в адски топлия ден...
измислям хладна голота
    измислям спокойствие
         измислям те
                човече
    в затихващ акорд...


Рецензии