Червень

Літо в червні —
і місяць і сила поета
Літо й червень —
не місяць, а музика тиші
…Тиснуть тиснуть на
гудзі
златого кларнета… тиснуть
тиснуть на
гудзі — златого кларнета!
Ці підводні валторни — у підводді
мене не колишуть…
та в ефірі кларнети мене не сколишуть…



Знову в церкві! Знову я
В церкві!
Огорне паніровочно
Живородящою тишею.
Іскра — єсть — біла іскра…
Як не в двері в серцях — то
прошерхне.
Огнь вселенний!
Поселян же ніщо не сколише!

08.06.2010


Рецензии