Нове життя Гори

Христу любий шалений порив!
Занадто я фундаментальний
багато прагну знати
цим хочу інших розіп’яти  –
належить їм чи не належить
це так!  –
а потрібне протилежне…

Христу любий шалений порив
це все одно що злетіть
       на якійсь “трахомі”
чи на апараті – та не знати
           як розкривать парашута
душа от  –  на розрив
                між тілом й духом
що не застрашені і не в путах

Небесних питаю  –
казать що й так без парашута?
святі  –  про місцеву льотну анафему
Боже!
я давно не в метафорах

ця проблема  місцева ще та …
на мене ж  до цих пір не зійшов ще
шалений порив до Христа!  –
щоб  злетіть без нічого! –
одним Духом Бога
але Батькові славу вознести,
і Гору,
й що на ній;
та про що і навіщо говорю?! –
потрібен шалений порив!!!

2001


Рецензии