Вищий шлях

Радість серця рожевіє,
                молодіє
Почуття стягнулись вмить під тривогу
А чи досить я Тобі є вірним,
                Маріє?
Чи я досить сам до себе є строгим?

Всемилостива Божа Мати,
В серці йшов і став,
щоб світ обняти
Сильно добра є в моїм серці дія
І не знаю, чи те нам йменувати…

Йменувати – це ледь не так –
   поламати!
Йменувати – є на вічність
прицільність…
Легше кохану в горах орлу обнімати
Гірно світ даєш – й духовную вільність!!

А любов мене валом – як вчистить!
І пропали і ціни й оцінки й пороги
А чи досить я Тобі вірний, Пречиста?
Якщо так це, для чого я строгий?

Господи, Ісусе Боже, то моя
                вбогість…
Випаруй Святим Духом у вірші тонкіше…
Йшла любов тонка, як заходять
з дороги:
Незастосовні, милосердні   і
найсвітліші.

2001


Рецензии