Спориш

       Спориш
                Василеві Половинці —
                світлій душі (посмертно)

Іду я, певний, хтось не знає:
Але Ти визвольно гориш:
Вонми, що чоловік садив спориш.
Садив — вернути: як було,
щоб на подвір’ї все гуло
В трав’яній знаті, й все цвіло
Так безборонно, щиро й любо,
І безбоязненно — як з Богом!
Це я люблю, щось буде з того.

Моя Царице, ти не спиш:
Той чоловік садив спориш —
Щоб ще топтать.
Щось стане видно:
Господь топкав свого Давида.
Господь і Бог! — і наш повік!
Маріє, серце, нам не знати? —
Тільки як вмер — в той самий рік
Усе подвір’я заросло святою знаттю...

2003


Рецензии