***

*   *   *

1

Торкнулась мене ліктем,
Красо ясна
і світ скипів! — в серці —
скипів! —
грізно прекрасний...
чи зашипів-запахкотів —
заправив ясна

Торкнися мене словом
Красо ясна!
і світ повстав —
пропав й возстав!
грізно прекрасний...
чи ще відстане й пропаде —
собі не ясний

Невже я
біля тебе колінкую —
лікоть
цілую
слово
цілую
серце
цілую
хіба сам здатний — на
прекрасність!! —
отакую...

2

Мов баритон чогось
здійнявсь до тенора...
Ти відлітаєш вибухова,
Красо ясна!
«Те нор…
ма! — нор... О!
Фолкнера!!» —
сам баритон...
враз обцілований —
прекрасним!

І той слухач (!)
що відгвинтивсь од світу...
шукав в глибинах вод
воднеє щастя...
Ти проникаєш
через вітер
дощ
зірні просвіти
і серце
й сполохи
і з слова
і з причастя!..

3

Христос і жде
щоби творити чуда
з ним —
хто виломивсь в любов
а ні — то ні...
На всіх з усіма війні.

21.06.2015, причастя


Рецензии