А як це Бог мене перемага?..

*   *   *

А як це Бог
мене перемага?
Що бачиться — усіх
перемага:
Він знає
що рука
і що нога
і чим Він в глибині
знімає зорі...

їх кида в сніг,
і той, що в мороку,
шаторить —
рачки повзе...

А пізно!
То вже море!
море сердець
хвилюється...
чи зірка в серці
запала;,
запа;ла —
і чи то палає?
І хто зна?

Ніхто і не знає.
Темінь —
а правди сонце піднімає
щасливих серцем
               жить...
Вже проника
глибоко
і жахнеє бачить
око!

1.11.2014


Рецензии