Богомат р Мар я

      Богоматір Марія
      Поема

Вступ до поеми 
 
Світ без гармонії: і просто на віку
не втомлюються люди —
від смаку...
Музика — в Духові Святім!

1

Заіненість!! —
рентген
де зіскакує — мій білий
                ген

Сяйво
нізвідки
звідусіль й зсередини
людину прониже
не згори
донизу

Мороз
кує у воді
аж —
спілі білі підпалки
За що ж мені серце
смалить?
а — щоби Бог зарадів!!

уді   уді
уді   уді

дінь!
дінь

2

Так ходили ми
до Бога
легкі думки —
легкі ноги!
То і ви —
до кого?

То ходили ми
лиш серцем
ходаки Огня
Святого.
А ви тут —
до кого?

Як по Бозі — без важкого,
і легка підмога!
Тільки вам —
до кого?

3

Всезагальна бездомність!
Ні координат —
ні спрямованості!
Ні стежки ні сліду
від ніг
На тлі всезагальної
сірої свідомості
іде білий
сніг

«Різдво написав він...
розмістив — для чого?
Кому вигідно?
На Різдво і Собор — розмістив!» —
і втрапляють до
Бога
те що сірі — нічого
ції сірії
мости...

Усезагальна бездомність!
чи хазарськая повість
не до Майдану їм
що поет
любов’ю і біг! —

на фоні
специфічної
сірої свідомості
іде
білий
сніг!

А що Мати Свята —
виясняли два роки
вияснили: Вона є!!
З ним — є...
І хурделили сірим
місцеві «пророки» —
сірість — в головах
в’є...

«Що він робить?
Вигідно нам?
Його відносять в «пророки» —
збились з ніг!

На фоні
специфічної
церковно-гебістської мороки
іде
білий
сніг

І спитали б: «Вигідно Богу?»
І: «Так — вигідно
Богу?»
Але загул —
сірий загул!
Спитали б —
я без Богородиці не творю
нічого, о,
увага! і — не роблю нічого!!

мов ангел:
зробив —
і забув!

При цьому
абсолютно — всерадісні:
Правило віри, Лондон,
Криворівня
і Лабунь!

Всезагальна бездомність
сірість — непритомність
мов фатальний збіг!
І при тому ідем
до дому
ідем з Дому й до дому
я
і білий сніг!

Спитали б: я — від Кого
і сніг — від Кого
навіщо вигнано нас?

Бо й «перцівка» (!) —
від Бога
і ковбаси (увага) — від Бога
і — увага
і — час!

Бо Бог потрусив небеса
і мною і Божим кратером!
То від мене розділ??
Бо як в вас управління
не від Божої Матері —
чом сіли ви за святковий стіл??

4

Заіненість!!! —
рентген...
де зіскакує — мій
білий
ген!

З висот —
сяйво
до всього надзвичайного!

9.01.2014, третій день Різдва


Рецензии