Божественно- дейне

      Божественно-ідейне
      Поема

                Світлій Жінці-в Сонці Марії
                сердечно присвячується

1

Дякую Господу Богу
з поезій
воскрес
в мені зобразилось
небес
плесо

згори і знизу –
де я? – де я?? –
дивляться:
де жити
Божим ідеям?

прямо
витереблюють:
де я? – де я??
ніби я
квасоля –
Бог з нею

Людства
пролітають
зообаки!
Ліпше
з живою
собакою .

Злине над церквами
за кимось
подзвін
маю орбіту
як жук –
і дозвіл...

Більшають зсуви!

2

Якщо в людині
літо
є...
видно,
воно з Христа воду
п’є...

Бачте – вода
більше
за весь світ в’є
як і в людині
літо –
що є!

Якщо в людині
є
весна
може
що прийде
до Єви в снах
але весна – це Красна Весна
тим то
в людині –
є
і весна...

Тільки в мені
незугавно є
крила Весни
що Весна – Красна

видно, ти й світла
й така ясна!..
літо, що
вічну ту
Воду п’єш!

3

знову дякую Господу
що з поезій
воскрес
в мені
зобразилось
небес
плесо!

Пролітають
людства
зообаки
чим ви забиваєте
свої баки??

Дивляться:
де жити
Божим
ідеям?? –
згори й знизу –
де я?
де я??

Ірраціональність?
чи тільки
чИсла?
Всяке національне
на мені
зависло.

Христа хочете??
Христа – хочете?
чого не у
небі?
І що ви
муркочите?!

І Богу догодите?
Бо Бог лиш –
находить...
Це різні природи.

Так, вічна
і нижча – природи.
Лиш Бог
вертикаль таємничо
находить!

І Бог.
І крещендо.
Із сил вертикалі.
За далями – даль.
І даль.
Й так – надалі.

Щож? гуси
ви в слід
кагебекаплунів
і в медалі??

І дивляться –
знизу й згори...
де ж Божі
ідеї??

Та я із Христом
тільки – й з Нею! –
цілуються
весни!
у даль
вас
привести  б ...

бо я Галатея
і в ній Гіменей
є!

4

Бо в льоду
небес
я розтав
і на єзєро  теє
відверто пливуть
білі
Божі
ідеї...

І слава для Бога
і слава про Бога
над
кожною нею!!

Летіте, ідеї,
летіте, ідеї, –
хай серце
зігріється
і серце зігріє
ця – блискавка
з Серця
у Нього і Неї!!!

У творчості – воля
і в творчості – де я
в мені
живуть
Світла ідеї! –

Не звідки –  к у д и!
ми злетіли
мов з старого музею...

Живи, бумазеє*, живи,
бумазеє!

21.06.2017, ранок

* - бавов. тканина, ідеально пасує для дитячого одягу


Рецензии