Майстер Присутност

      Майстер Присутності


Хто з бадьорістю виходить із лісу—
Хвіст іззаду —в машину його —
і в місто:
А бадьорість —
назад повертає до лісу...



Йдуть із неба з зірками
майстри з світла
і з повітря майстри!! —
їх стріча непривітність...

Йдуть і слова майстри — та...
неприсутність світу.


Від Бог-Слова тут слово правдиве:
Але ж в місті
один другого не розуміють...
Є Архангел — Присутність Любови до Діви!
І Присутність всіх творить.
Бо без світла не вміють.


Гавриїл встромить в серце мені
вісь глибоку...
Мабуть, вилізе боком чиїмось
це божеє око,
може, й не боком,
це ж око! І трьох перших,
як було,
втянуло до верші.


Ну, ну, ну! —їм вбачалось, що
світ розуміли...
Ну, ну, ну! — йшли на божеє діло —
без Діви і Гавриїла...
Без Присутності — згинули б:
один одного не розуміли...

27.07.2007,
Собор Архангела Гавриїла


Рецензии