Боже

                Св. Григорію Паламі, що перебуває
                на висотах очищеного ума —
                люблячи його — присвячую

Сходьтесь до мене,
руки Божі
Сходьтесь до мене,
люди Божі
Йдуть як під лезо
дні негожі! —
«Де схожість — там і любов»

Чи ж я стаю
до Бога схожим?
Господи Ісусе Христе, Сину Божий!
Знов стоїш в серці
як у прихожій
різдвяний спокійний!
солом’яне ложе...
пам’ятолюбний — знов

Так от і мовила
Світлана Дмитрівна*;
(дай я їй сльози світлесенькі витру!)
«Цей — і відбудеться...
О, цей — усіх проб’є!»
Боже мій хитрий!
Чула — в моєму серці Твоє!!

Рими і рими!
крижми і крижми
Дай я Тобі здамся
ось рам’я моє
Витри нас,
витримай!
витримай!
витри! —
дописуй моєму серцю
Своє...

16.08.2013

* - керівник літстудії «Співзвуччя» в КПІ


Рецензии