Кул Святого Духа

       Кулі Святого Духа

серця чатують що тут не є
                згублені
на лінії одчаю постоять
вглядаючись в безодні і залюблено
безоднями очима майорять

все! громіздка в Бога печать
осьмого дня й таїна віку
і не оглянутись чоловіку
і на серцях листочки шелестять…

на що б то Київ знав:
що ще — свята Варвара…
нараз чи спрагне стать громоодводом;
і хто б то знав: як блискавка ударить
є суха плоть
і кулі Духа не проводить
дні зграються… Бог обира Павла
святі відходять

2001


Рецензии