Псалом 3. свобода в духов святому

Не горе мені —  не буде й вам горе,
не я говорю — Дух Святий говорить.
Найсолодша —
свобода творінь Христових!
Без життя в Батькові в творчості Синовій
в звершенні Духу — не йде діло пророче!
Єдино волею і диханням  і силою —
творять як хочуть і де хочуть.
І ні жити, ні дихати не в лад не смію,
лиш тільки — мертвий та живий —
благоговію!
не завжди знаю у якому світі...
і воздихаю — черкаючи — сіті...


Небесному — йти за Христом...
Чистий я совістю.
На сто —
задихався в жабноямах-римах,
ні, не знайшов цих згукувань в громад,
хотів крила орлині — і отримав!
(Бог милосердний!..)
В дусі нема старань назад...
Скільки б я не постаравсь з усього —
ітиме мова не про мене, а про Бога,
про Слова творення —  в свободі:
орлиний — в Духові! самозамучені —
в народі! Орлиний —
лет, та глядачі засмучені!!
Бачить, не бачить — кого що трима —
не знаю,
краще б не мучитись.

Що кого має — те його й тримає.
Без Духа — не потрібні й учні.
Якщо не звільнить Бог з тобою —
То що ти зробиш цим, прирученим?..

Невже, як Дух є, ви не знали б?
якби в нім геній і свобода?
Небесного Бог досяга любові валом  —
вокзали — і з вокзалів вал народу!
хоронить люблять наші...

цю свободу:
от щоб вже мертвий...
то  тоді ми показали б!!

А то ж  Живе!

назад!! у камінь!! кам’янії...
Не дорозширювать серця ж! —
тим більш — й вокзали...

... про житейське казали?

Нема що? сили волі? і нема,
нема нічого,
ніч!
Пустеля.
Все — тюрма.
Та є Вогонь в псалмі!
Є і свобода, й радість, й мир
глибинний у мені —
в вас буде!
Ще є вогненні люди!!

Якою мірою? — у повній силі віри!
І хтось дозрів на крилах Духа,
як альпініст на скелях, славить Бога вище!!
Мерці Тобі, Боже, напишуть??
Да? напишуть...

Прислухайтесь...
Бог слухає. Совість є.

2000


Рецензии