***

А що мені  у с е
без серця Богородиці?
Якось зібрався більше, ніж
                на Соловки —
Не поміщаюся між патики, бо огороди це,
А серце Діви не обмежене в віки!..

А що мені  у с е  без Богородиці?
Це коли просто на коліна стати —
І поклонитися преображенній Їй,
То відриваються лихоманливі
                супостати
І кольоровий їх ілюзійний сувій!!
Й знов поклоняюся Преображенній Їй...
Яка ж цілителька Святая Мати!!

2003


Рецензии