Справжн щастя

    Справжнє щастя
    Поема

    Вступ до поеми

Народжуйся, слово
Бо ти як дитина
І в морі перлина
І в небі перлина

Розсяється світ, — тож…
Схиляйся до волі.
Яка його думка,
Така його доля.

Прийшла правда древу
Як зірка на древі
Догодити треба
Вічному цареві

                «Літо можна обняти
                Тільки великим духом…»

1
Це мені з неба багатства всі
Світлі цілунки —
на дня щоці
Сяяння —
сяянням:
градуси —
Радуйся!
в радість всіх радощів!

Радуйтесь, хмари й отінення!
Радуйтесь, віття!
Й осінення!
Сяяння —
сяяння й градуси!
Градуси! — в серці
всіх радощів!

Аж на узліссі
за край ровів
Спіють суниці
в устах трави…

З сяянням — сяяння:
й градуси!..
Радуйтесь — Бог бачить
радість цю!

2
За всезмітаючу радість — і —
Боже! за Твої заплетення
Гонять мене!
Та держи все в руці,
Ти би дихнув —
Всі були б зметені!
Радістю зметені!

3
І після Тройці інші охи:
Билля, що посвітліло трохи…
І в лісі інші ходять гранди…
І грають в караоке гади, —
Й весна — забута вже епоха…

Чого це, гади, ви не раді?
І нарди, й харди, і наради,
А я ракета — що жаріє
в леті!
І вас цвяшками з моря — до поета!
І що? Веселі — ви — характери??

То після Трійці — інші охи, —
Гласи,
         що посвітліли трохи!..
І шалі, й шлоки всі, й шалави,
шакали, і ……., і шлаки всі! —
Й немов усіх з мішка — впихнули в клавішник!

Червоно-білим ішакам з Нешави;!..

І з тихих трав
Огнем палають маки!
Щоб ви за матір як за маківку
Змагалися —
літо обняти!

4
Та так — треба — палати і палати…
Бо це ж в Небо палати і палати б!
Якщо вас випхнуть
білії палати!
Бо що то є — з начальником
обграти?
То ж з Кріпким!!
З Богом
треба розібратись.

То вітр кричить —
вітрильником по морю…
А вас?
А ви?
А в — вас?
А в вас
є чуже горе?

Чи місяця
стягнуть за синю, вибачаюсь,
бороду?
І що поборе? Те?
Чи те? А Бог може
за вами — заговоре?!

Тоді — блювати гадістю? —
Це ви? Який ви християнин — без радости??

Аж в море??
що водить тихо здухом —
І теж ? без Духа??..

А ранок добрий? добрий ранок:
Бо ти підставив серця чуття гами!
Огонь закинув він —
на рам’я!

...І м’яти вам м’якої?
Християнин —
Без радості? Ну!
Отакої!!

5
Сиплються з Неба багатства всі
Світлі цілунки — на дня щоці!
Сяяння —
сяяння —
градуси!
Радуйся!
В радість всіх радощів!!

Радуйтесь хмари, отінення!
Радуйтесь, віття —
й осінення!..
Сяяння — сяянням! Й градусність…
Градуси!!!
В серце всіх радощів!!

А на узліссі
За край ровів
Зріють суниці
В устах трави…
З сяянням — сяяння!
Радістю!
Радуйтесь —
Бог бачить радість всю!!!

6
Царськість — за серця жестом…
Дитинство за живим жестом!
Липа корони із золота —
долу…
божественно

7
Бог вставляє
тонку шию
У намистинки світу
Бо з глибин — співає
гласами Божими
Світло,
торкає світлом

20-25.6.2013


Рецензии