ДО ТЕБ...

Автор: Генка Богданова

ДО ТЕБ…

До теб, за мене времето е спряло,
а заедно преполовихме век.
В очите ти – вълшебно огледало,
все виждам влюбения млад  човек.

Откривам се във твоите зеници,
преливащи от нежност и любов.
По примера на влюбените птици
аз следвам доверчиво твоя зов.

От твоята  усмивка озарена,
с препълнено от щастие сърце,
вървя до тебе, млада, окрилена,
и виждам само скъпото лице…

На острова на любовта сме спрели,
тук младият ни дух е оцелял.
А покрай нас години са летели,
а покрай нас животът е кипял.

И всеки ден  открадвал е по нещо,
превръщал е във спомен младостта.
Изстивали са пориви горещи,
превръщал е във нежност и страстта.

Но с очите на сърцето си те виждам
млад завинаги, красив, непроменен.
За младостта на никой на завиждам,
щом до сетния ми дъх си ти до мен.


Рецензии