Мама принесла б лизну з ставу...

* * *

Мама принесла білизну із ставу,
Прямо з обіймів крижин
                і води.
Вибрала з відер.
Поклала на лаву:
Долі лишаючи мокрі сліди.


Злет вмілих рук –
                і з білизни простої
Сплеск запружинивсь,
                забивсь до дверей.
…В хаті ще довго тримались настої
Дивних, незримих зимових лілей.

1967


Рецензии