С вач вол

        Сівач волі

Хай буде так. З припливів і відпливів
Я Божеством піднятий над усім
Невидимий – чи в сяйві хмар мінливім…
Чи в плоті, що загрозлива в красі
Чи у красі незвіданій несхожій
Та я говорю — змінюються всі
Куди я входжу…


Світ проника Присутність.
Виклика
Свободу бога
Вільний подих змоги
І сходження.
Схоже, внизу святого
не створите.
Нащо всім ясність божества?
І що порив
народження півбога —
Огорненого полум’ям єства?


Пустеля. І в пустелі є ніхто.
І виляга у язики огненні!
Прекрасен світ,
І невеселий той
У кого мова —
Не в долоні… генія.


Рецензии