Гомологейн
Из Молитв на сон грядущим.
Исповедание грехов повседневное.
Исповедаю
Тебе Господу Богу моему и Творцу,
во Святей Троице Единому,
славимому и покланяемому,
Отцу, и Сыну, и Святому Духу,
вся моя грехи,
яже содеях во вся дни живота моего,
и на всякий час,
и в настоящее время,
и в прешедшия дни и нощи,
делом,
словом,
помышлением,
объядением,
пиянством,
тайноядением,
празднословием,
унынием,
леностию,
прекословием,
непослушанием,
оклеветанием,
осуждением,
небрежением,
самолюбием,
многостяжанием,
хищением,
неправдоглаголанием,
скверноприбытчеством,
мшелоимством,
ревнованием,
завистию,
гневом,
памятозлобием,
ненавистию,
лихоимством
и всеми моими чувствы:
зрением,
слухом,
обонянием,
вкусом,
осязанием
и прочими моими грехи,
душевными вкупе и телесными,
имиже Тебе Бога моего и Творца прогневах,
и ближняго моего онеправдовах:
о сих жалея, винна себе Тебе Богу моему представляю,
и имею волю каятися:
точию, Господи Боже мой,
помози ми, со слезами смиренно молю Тя:
прешедшая же согрешения моя
милосердием Твоим прости ми,
и разреши от всех сих,
яже изглаголах пред Тобою,
яко Благ и Человеколюбец.
Свидетельство о публикации №117070609578