Душите ни - бездомни птици

Автор: генка Богданова


Кръжат душите ни над мрачната планета
над скръб, над мрак и самота...
Нима това остана от света?
Кръжат душите ни над мрачната планета!

Къде да свият сигурно гнездо -
топъл дом за рожбите си нежни?
Без край ли е пустинята безбрежна?
Къде да свият сигурно гнездо?

Плаши ги настръхналата злоба
на тъмните, озъбени скали.
Плаши ги властта на мрачните орли.
Плаши ги настръхналата злоба!

А беше ведро синьото небе!
И ласкаво гнездо им бе земята.
Къде са днес покоят,светлината?
А беше ведро синьото небе!

Кръжат душите ни бездомни над земята!
Как жадни са за мир и за любов!
Не чувате ли ,хора ,тъжният им зов?
Кръжат душите ни бездомни над земята!


Рецензии