Крын чка

               
(Актава)
Цячэ крынічка паміж дубам і бярозай,
Вада ў крынічцы пасвятлела.
І вось аднойчы раніцай сцюдзёнай
Туды шмат снегу наляцела.

Вада ў крынічцы стала цёмнай
І вось яна амаль замёрзла.
Раптоўна сакавік прыйшоў,
І адышлі ўсе марозы.


Рецензии