Прыгажуня Беларусь

               
О, як прыгожа ты, мая Радзіма!
Люблю цябе я вельмі-вельмі шчыра!
Любімая ўранку, адвячоркам,
Дзе ў небе ззяюць прыгажуні-зоркі.

Ты рэкамі, азёрамі багата,
Гасцям заўсёды рада твая хата.
Зялёныя лясы твае, дубровы знаю,
На іх з задавальненнем пазіраю!

Люблю я вецер, што шуміць у полі,
Снуе ўсюды ён па наваколлі:
І па палях, і па лугах, і ў лесе,
І нават далятае да Палесся!

Прыгожы бусел з белымі крыламі
Улетку на Радіму прлятае,
Спяваюць і ўюць гнёзды птушкі,
Ім вельмі добра у нашай Беларусі!

І мы жывём пад чыстым мірным небам,
Гасцей частуем караваем хлеба.
Няхай жа наша Беларусь квітнее,
А люді хай дабро ў свеце сеюць!


Рецензии
Замечательно!

Владислав-Август   05.07.2017 21:58     Заявить о нарушении
Большое спасибо!

Вера Нагорная   05.07.2017 22:02   Заявить о нарушении