Обращение к Богу

Из Молитв на сон грядущим.

Молитва.

Ненавидящих и обидящих нас прости,
Господи Человеколюбче.
 
Благотворящим благосотвори.

Братиям и сродником нашим даруй
яже ко спасению прошения и жизнь вечную.
 
В немощех сущия посети и исцеление даруй.
 
Иже на мори управи.
 
Путешествующим спутешествуй.
 
Служащим и милующим нас грехов оставление даруй.

Заповедавших нам недостойным молитися о них
помилуй по велицей Твоей милости.
 
Помяни, Господи,
прежде усопших отец и братий наших
и упокой их, идеже присещает свет лица Твоего.
 
Помяни, Господи,
братий наших плененных и избави я от всякаго обстояния.

Помяни, Господи,
плодоносящих и доброделающих во святых Твоих церквах,
и даждь им яже ко спасению прошения и жизнь вечную.

Помяни, Господи,
и нас, смиренных и грешных и недостойных раб Твоих,
 
и просвети наш ум светом разума Твоего,
и настави нас на стезю заповедей Твоих,
 
молитвами Пречистыя Владычицы нашея Богородицы
и Приснодевы Марии
и всех Твоих святых:
яко благословен еси во веки веков.
 
Аминь.


Рецензии
Нужное напоминание для читающих...

С благодарностью и уважением, Сергей!

Оля Чепурная   31.12.2018 08:48     Заявить о нарушении
Для меня молитва- образец для подражания, тем более написана святым.

Сергей Ярков   01.01.2019 02:35   Заявить о нарушении