Море в тверд земл закон вв гнано по рукоять...

*   *   *

Море — в тверді землі;
закон ввігнано по рукоять;
                рідная!..

як ти Море в морях
то стирчу
дух в строя;х

бачиш — проз море я
й не обігти
й не дніти
й чи прямо встоять;
Морем пісня побідная!..
Неба руки кошлато вологі летять —
та на лоб гряд — косих кам’яних:
бідний я:
тим ти в мене викликаєш
релігійне відчуття,
розкладеш від  а  до  ять;
                рідная...

непрозорі чи прадавні
зєло чиннії завіси
крізь одне несправжнє слово
влазять мене муштрувати
катувати і кидати
ті що можуть в дірочку пролізти:
світ — словесність мідная...

в дім Божий вплетусь — думаю,
тут вже теж — мов я — всі ледь живі;
анібом!.. ходять призьби пузова;ті
й в храмі піснь побідная!
Мати рідная!..

Заїкання вниз;
      мов знак — знамення на іко;ті;
б’ють доми; пророків —
щоб згоди;лись в прозорливці:
на правах мовчати; доки? — доти;
                рідная...

полювання сло;ва
       жене в земні хащі...
озолочуєш з нутра як би гидоту...
доки, Слово Боже? — доти...
відчахнуть сліпці-глухці охоту
Але тьма — отут єврейське: с е л а —
Але в Тобі я
з Зорею піснь побідная
Любов з нами, рідная...


лиш Тобою праведних дістатись
випаруюсь щоб в сльозах у Тебе
                стати
Тут стирчу
       весь — все в строя;х
стоп! це біля морів Моря я
Миколаєва це ніби колія...
Миколай і справиться, не я.
Але ти — більш в серці, аніж
в тонкощах заліза
Жива піснь
і — Живий Бог! що
живе слово.
Ти — Весна побідная...


Рецензии