П сля цього хочеться десь в гори!..

*   *   *

Після цього хочеться десь в гори!..
І молитись Богові над горами,
Що звалилося нерозуміння з мене горе —
Ти у серці Сонцем знов говориш...

І спуститися в аул, в якийсь зажиток,
І аульщику, що п’є ці гори натщесерце,
Несподівано йому дорозчахнути Твоє серце —
Гори стали б в ньому плакати!
                ще й жити...
Щоб струмки гірські зачули Голос…
І що в Києві жоні, що всмерть тужила,
Ти принесла, світлолиця і прекрасна,
і очиста, — гладіолуси...
Й — з бруку зникла!..

А до серця нам
сей слух лиш допустила...

Щоб ми чачі випили по чарці
За Твою ревно охоплюючу силу,
Що під дах плаский скромно
                з’явилась
Твоя царськість,
Ще й навік грузинські вікна освятила...
Серцю чиниш правду, мила Сило.

...Так Ти серцем всіх створиш поетами.


Рецензии