Печерники Антон

      Печерники  Антонії

нащо гризти
життя жорсткий череп
якщо вічність –
дитина-лелека??
віють в серці моїм
два святії Антонії
один в Ближніх печерах
другий дуже далеко!


як не стати дітьми
то що Царство Небесне?
світ –
розбитий цей череп –
як з люстерця в люстерце!
а в дитинство воскреснеш –
в первістя воскреснеш
і все цільно побачиш
в єдиному серці!…


та кому ти тут скажеш?–
бронтозаврам науки…
вони щезнуть  і швидко
їм в Царстві не стати
ти дитина?
дитина
на руки?
на руки
а он небом, дивися,
іде твоя Мати…


нащо гризти старіючий
життя жорсткий череп
якщо в Царство – дитина-лелека?

віють в серці моїм святії Антонії…

2000


Рецензии