тепло. Тепло...

* * *

Є тепло.
І є Тепло.
Я Бога як би дурив –
а у Христа це не пройшло...


Посадіть мене за грати.
Вам же буде легше,
Авва-Тату!
Хто? останній я прагматик,–
Щиколотки синюваті,
З духа й букви здобувать тепло
(останнє людськеє тепло...)
Але вище Христа-Бога –
не збулось!..


Добре там.
Це тут тюрма!
я практик:
більш граматик, я граматик:
Танк я, трактор, я прагматик –
Наїзджали ви на Божу Матір?–
Голосніше! щось не чую, хочуть знати...


Так кругом новеньке скло зайшло!
Бийте скло!
руками – в серці скло!!


Солод – через скло лизати?
Посадіть мене за грати!
Всі ж в тюрмі!
І я – любов – й як не було.

26.10.2007


Рецензии