Раввин Такубоку

    Раввин і Такубоку

І ось ви станете жить
біля моря
і ввійде в дух
моря сік
і розчерк білим – чайчин
і – води в пісок усі...
Ще чайка! і дух –
її й крабів,– й в пісок.
 
І спиниться
у капелюсі раввин
над вами – над
Такубоку і Басьо...


Ти як з моря
Ти – мов з неба
з срібним деревом ввись з-над ріг
пливтиме живо
в жовтій ріці
кораловий олень
та не зіллято так як обрій
І Ти твориш – море і небо
сходяться
Все одно погляд наш вгору!

Помрем – тоді наговоримось
у велику непокору обрію...

5.10.2007


Рецензии