Чудо

Чудо
Поема-стиснена форма

                Марії Діві з любов’ю присвячується
1

Калиново-солов’їну  мову
слово над
руїною
вергну я
і знову й знову –
із Небес Вкраїни!
Але це є мова –
мова України!


Але як це
є чудесно –
у ступі прогресу –
якби в Небо досить ступи,
нащо б Син воскреснув??


Йду – та що ?
мова про мову
мова про мову
і знов мова про мову…

Люди хочуть – світу мову!..
але всі про мову знову!
телепні ви наукові!
І то знов:
Ну – невозможно!
Но – несомненно!

2

Ляжте!
тоді просто не вставайте
й так знову і знову
як тоді повиникає
з сердець – світу мова??

Хочуть серця – світу мову!!
добре? хочуть – світу мову!!
стемненії! – світу мову!
та не зло – й промови!..
злидні! не мову про мову…

3

Відрізняєм?
Відрізняєм?
то чуба – заведіть
не лисіють
дайте говорити хмарам
дайте говорити листю
і як комінформдурепи
слово не затискуйте!

4

І тоді вже музикальне
як і дольне й дальне
прийде в білість
зійде в ніжність
чудо! – ангел
               бальний!..

5

А ви –
алла! алла!
алло – й далі?!

01.07.2017


Рецензии