***

*   *   *
(Те не знайоме тим, хто не досяг)
В церквах,
в святих Твоїх місцях,
Куди душа свобідно лине
Частіше, ніж мигають у Отця
Сонячні ринви, або ягоди малини,
Чи зріє на галяві сік суниць, –
Спалахує той золотистий німб –
І всі вбачають оправдання в нім.
І падають зі мною ниць.


Високий Дух крилить
слухняних терпеливих.
Святому Духу поклонися, горделивець!
Не знаєш, завдяки кому живеш...

1997


Рецензии